Ziemniaki otulone boczkiem

Ziemniaki otulone boczkiem

   Zdjęcie - Ziemniaki otulone boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ziemniaki otulone boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Ziemniaki otulone boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ziemniaki otulone boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ziemniaki otulone boczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:

  • 1 kg niewielkich młodych ziemniaków
  • 200-250 g pokrojonego w cieniutkie plastry boczku
  • 90 ml marynaty grillowej Kujawski – ostra papryka z tego przepisu

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować, większe przekroić na połówki, małe zostawić w całości. Włożyć do wrzątku, gotować przez ok. 10 minut, odcedzić. Wymieszać z marynatą Kujawski ostra papryka przygotowaną z tego przepisu, odstawić do wystudzenia.

 

Wystudzone ziemniaki owijać pojedynczo plastrami boczku. Ułożyć na tacce do grillowania, posmarować pozostałą w garnku marynatą.

 

Piec na grillu przez 15-20 minut, do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a boczek przypieczony.

 

Podawać samodzielnie, np. z dipem rzodkiewkowym, lub jako dodatek do innych dań.

 

 

Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.com

Kategorie przepisów