Zasmażana młoda kapusta
Witajcie :-) Dzisiaj przepis na młodą kapustkę, zasmażaną z papryką, odrobiną kurkumy i koperkiem. Smakowała nam bardzo, może uda nam się zrobić jeszcze raz. Ta zniknęła szybciutko. Uwielbiam powiem Wam, jako dodatek do obiadu idealna :-). Miłej soboty kochani :-)
Składniki:
- mała/średnia główka młodej kapusty
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
1. Kapustę szatkujemy. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy do niej kapustę, solimy i gotujemy do miękkości. Jak by woda nam wyparowała to możemy dolać.
2. Jak kapustka będzie robić się miękka na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy trochę wody z gotującej się kapusty i mąkę. Mieszamy, tak przygotowaną zasmażkę dajemy do kapusty, dodajemy paprykę, kurkumę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe :-). Smacznego :-)