Wrap z chilli con carne

Wrap z chilli con carne

Zdjęcie - Wrap z chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

W taką pogodę to tylko pyszne rozgrzewające jedzonko! Chili con carne podane w tortilli jako wrap.Do przygotowania chili con carne użyłam rzepakowego oleju Kujawskiego, który jest tłoczony z polskiego rzepaku i jest naturalnym źródłem omega-3 oraz witamin E+K.

Składniki na wrap z chilli con carne:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka chili
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1,5 łyżeczki oregano
  • 2/3 puszki pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • sól, pieprz
  • olej Kujawski 

Zdjęcie - Wrap z chilli con carne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przyrządzanie wrapa z chilli con carne:

➡️Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy starty czosnek, kminek oraz oregano. Następnie dodajemy mięso mielone. Smażymy do lekkiego zrumienienia.

➡️Dodajemy pomidory, cukier, sól i pieprz. Dusimy przez około 30 minut. Kolejno dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.

➡️Gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut. Na koniec dorzucamy czerwona fasolę i mieszamy.

Podajemy w placku tortilli jako wrap.

 

Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: 1 godz.
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów