Waniliowe cupcakes

Waniliowe cupcakes
Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 250 g miękkiego masła
  • 4 jaja
  • 3 łyżki mleka
  • 1 laska wanilii
  • 1½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Foremki do babeczek wypełniamy papilotkami.


Do miski przesiewamy mąkę, proszek, sodę i sól. Dodajemy cukier, jaja i miękkie masło. Miksujemy przez 1 min., aż składniki zmienią się w puszystą masę.


Z laski wanilii wyłuskujemy ziarenka i razem z mlekiem dodajemy do utartej masy, mieszamy.


Za pomocą dwóch łyżek nakładamy masę do papilotek, lekko wygładzamy wierzch i wstawiamy do piekarnika na 20 min. Następnie przenosimy na kratkę i studzimy.



Przepis pochodzi z slodki-kompromis.pl

Kategorie przepisów