Twarożek z miętą i rzodkiewką

Twarożek z miętą i rzodkiewką
Od jakiegoś czasu jesteśmy posiadaczami maszyny do pieczenia chleba. Jest to bardzo wygodny sposób na domowy chleb: produkty wrzucić do maszyny, włączyć, wyjąć i jeść. Jednak taki wyrabiany i pieczony w foremce ma to coś... Na razie jesteśmy w fazie testów i mam nadzieję, że niedługo dopracujemy taki idealny chlebek z maszyny.
Dzisiaj taki jeszcze nie do końca idealny, za to z aromatycznym twarożkiem - do tego kubek kawy z mlekiem lub gorące kakao, czyli idealne śniadanie...

Zdjęcie - TWAROŻEK Z MIĘTĄ I RZODKIEWKĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Twarożek z miętą i rzodkiewką - Laura SKŁADNIKI:
  • 25 dkg białego sera (może być zwykły, twarożek lub serek wiejski)
  • śmietana lub jogurt naturalny (opcjonalnie)
  • 1/2 szklanki liści mięty (świeżych)
  • 1/2 pęczku rzodkiewek
  • sól do smaku
Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę.

Ser razem z miętą utrzeć w blenderze. Jeśli jest zbyt suchy dodajemy jogurt lub śmietanę. Do sera dodać rzodkiewkę i całość należy doprawić solą.

Kategorie przepisów