Twarożek "na różowo" - z botwiną

Twarożek "na różowo" - z botwiną
Ha ! Taki twarożek z rana gwarantuje dobry humor. Nie wierzysz ? Sprawdź !
Czyż to nie miło zjeść coś kolorowego na kromce chleba ? Biały, biały, biały ... nudą wieje. A twarożek może być też różowy. I zapewniam, ten róż nie jest tylko dla kobiet.

Zdjęcie - Twarożek "na różowo" - z botwiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:

  • 150 g twarogu
  • 1/4 pęczka botwinki ( 2-3 buraczki z łodygami )
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 płaska łyżka ziaren słonecznika
  • sól



Przygotowanie:
Botwinkę oczyścić i umyć. Buraczki zetrzeć na tarce do warzyw - na dużych oczkach, łodygi drobno pokroić. Ząbek czosnku obrać i posiekać.

Twaróg przełożyć do salaterki, posolić i pognieść widelcem. Do pogniecionego twarogu dodać botwinkę, czosnek, ziarna słonecznika i jogurt grecki - wymieszać.

Twarożek podawać na świeżym pieczywie.


Przepis ten znalazł się w magazynie AROMAT. Znajdziecie go na stronie 41, wraz z przepisami na inne letnie śniadania. Polecam.


Zdjęcie - Twarożek "na różowo" - z botwiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Twarożek "na różowo" - z botwiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego !

Kategorie przepisów