Truskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie to idealny i szybki deser na valentynki- jesli dorzucimy czerwone serduszko- bedzie "to" i gwarantowane szczescie osoby kochanej.

Wykonanie deseru nie wymagaja szczegolnych umiejetnosci manualnych tu wystarcza ladne,zdrowe truskawki i czekolada.

Zapraszam!

Zdjęcie - Truskawki w czekoladzie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Truskawki w czekoladzie

. 10 dojrzalych truskawek

. 150 gr bialej czekolady

. czerwony barwnik do ciast ( u mnie w proszku )

Wykonanie

- truskawki pluczemy pod biezaca woda i dokladnie suszymy na papierze kuchennym

- czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej

- truskawke chwytamy za szypulke i dokladnie zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie,nastepnie ukladamy na plaskim talerzu

- truskawki chlodzimy 15 min. w lodowce

- do pozostalej czekolady dodajemy czerwony barwnik do ciast

- czerwona czekolade przekladamy do worka cukierniczego i nacinamy jego koncowke

- wyjmujemy truskawki z lodowki nastepnie nanosimy wzor serduszka czerwonej czekolady

- truskawki przed podaniem musimy dobrze schlodzic

Snmacznego!

Kategorie przepisów