Talarki ziemniaczane z piekarnika

Talarki ziemniaczane z piekarnika

Zdjęcie - Talarki ziemniaczane z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień dobry :-) Talarki ziemniaczane z piekarnika to idealny dodatek do obiadu i nie tylko. Bardzo lubimy ziemniaki w takiej formie, ponieważ są chrupiące i z dodatek ulubionych przypraw bardzo smaczne. Oprócz nich robię też domowe frytki, czy pieczone ćwiartki ziemniaków. Są one z niewielką ilością oleju, więc oczywiście zdrowsze. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:
  • około 1 kg ziemniaków
  • 2 - 3 łyżki oleju lub oliwy
  • sól
  • słodka papryka
  • zioła włoskie

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
2. Kroimy je w plastry i wrzucamy do miski. Dodajemy olej/oliwę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
3. Talarki wykładamy luźno na blaszki wyłożone papierem do pieczenia.
4. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 200 stopni, funkcja góra - dół. W trakcie pieczenia zmieniamy blaszki miejscami.
Smacznego :-)

Zdjęcie - Talarki ziemniaczane z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Talarki ziemniaczane z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Talarki ziemniaczane z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Talarki ziemniaczane z piekarnika - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów