Tagliatelle all' arrabbiata
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)
- 250 g makaronu tagliatelle (u mnie pasta fresca mamma mia z lidla) - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 garść bazylii - 0,5 łyżeczki soli
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
makaron gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. w garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekane chili, dodajemy pomidory, doprawiamy solą, miksujemy, dodajemy posiekaną bazylię, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy na talerz, dekorujemy odrobiną oliwy i posiekaną bazylią.
- 250 g makaronu tagliatelle (u mnie pasta fresca mamma mia z lidla) - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 garść bazylii - 0,5 łyżeczki soli
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
makaron gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. w garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekane chili, dodajemy pomidory, doprawiamy solą, miksujemy, dodajemy posiekaną bazylię, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy na talerz, dekorujemy odrobiną oliwy i posiekaną bazylią.