Szparagi z jajkiem sadzonym

Szparagi z jajkiem sadzonym

Zdjęcie - Szparagi z jajkiem sadzonym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szparagi na śniadanie? - bardzo chętnie !
Zielone szparagi lubią się z jajkiem, dlatego moja śniadaniowa propozycja to szparagi z jajkiem sadzonym.
Danie smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Podane z kromką pieczywa - najlepiej pełnoziarnistego - stanowi dobrze zbilansowany posiłek.





Składniki - dla 2 osób

6 szt. szparagów zielonych ugotowanych
4 jajka
olej rzepakowy do smażenia
sól

pieczywo




Wykonanie:
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.

Na środku patelni położyć 3 sztuki szparagów. Po obu stronach szparagów wybić po jednym jajku. Posolić.
Smażyć pod przykryciem, aż jajka się zetną.

Przy pomocy długiej łopatki zdjąć ostrożnie szparagi z jajkami z patelni na talerz.

W ten sam sposób przygotować kolejną porcję.

Zdjęcie - Szparagi z jajkiem sadzonym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego !

Kategorie przepisów