Surówka z marchewki i pomarańczy
Składniki:
- 2 duże marchewki
- 1 pomarańcza
- ½ czerwonej cebulki
- 1 łyżeczka prażonego białego sezamu
- 40 g czarnych oliwek bez pestki
- 3 łyżki oleju Optima Omega 3
- ½ małego pęczka kolendry
- sól do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Pomarańczę umyj w ciepłej wodzie, dokładnie wyszoruj i obierz ze skórki.
Małym nożykiem oddziel cząstki owocu od błonek i pokrój je w kawałki.
Krok 2
Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i przełóż do dużej miski.
Cebulkę drobno posiekaj.
Krok 3
Do marchewki dodaj kawałki pomarańczy, cebulkę, sezam, oliwki i olej Optima Omega 3. Dopraw solą do smaku.
Surówkę podawaj posypaną nacią kolendry.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Okazja: obiad