Surówka z jabłek i kalarepy

Pyszna i chrupiąca surówka z jabłek i kalarepy. Świetnie komponuje się obok glazurowanej młodej marchewki.

Podałam ją do kurczaka w cieście francuskim.

  • 2-3 jabłka
  • 2 kalarepy
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • sól

 

Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w średniej wielkości kostkę.

Kalarepę obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę.

Koperek drobno siekamy.

Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku szczyptą soli. Mieszamy.

 

Polecam również mój przepis na grillowe menu 

Przepisy z tych kategorii

Surówka z białej rzodkwi
1

Surówka z białej rzodkwi

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Surówka z czarnej rzodkwi

Surówka z czarnej rzodkwi

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka z selera

Sałatka z selera

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
2

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów
1

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Marchewka z tahini

Marchewka z tahini

figmara figmara
figowe smaki