Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy
Składniki:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz (najlepiej biały)
  • odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżki masła
Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dodać szklankę mleka. W drugiej szklance mleka wymieszać mąkę, dodać do pieczarek, zagotować, doprawić solą, pieprzem i gałką. Zdjęcie - Sos pieczarkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Sos pieczarkowyZdjęcie - Sos pieczarkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Zdjęcie - Sos pieczarkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Klopsiki z serem żóltym w sosie pieczarkowym

Zdjęcie - Sos pieczarkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krokiety z pieczarkami i żółtym serem

Zdjęcie - Sos pieczarkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Uszka z pieczarkami i grzybami

Kategorie przepisów