Sos grzybowy
Sos grzybowy, odchudzony, w wersji fit, bez zabielania mąką i śmietanką. Prosty super szybki i mega smaczny. Nadaje się do śniadaniowych (i nie tylko) grzanek, do makaronu i do czego tylko chcecie
Składniki na 4-6 porcji:
- 300 g podgrzybków lub borowików lub ich mieszanka
- 2 średnie cebule
- łyżka oleju kokosowego
- sól i świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki sera twarogowego sernikowego mielonego
Grzyby oczyść dokładnie na sucho pędzlem i pokrój w paski, łącznie z nóżkami. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i usmaż na złoto. Dodaj grzyby, zamieszaj i zrumień na większym ogniu, zmniejsz ogień dodaj ok. 2 łyżek wody, przykryj i duś około 5 min. Dodaj ser, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj. Gotowe!