Sos grzybowy z koperkiem

Sos grzybowy z koperkiem
Zdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
  • 200 g grzybów, pokrojonych w dużą kostkę, tak, żeby było czuć grzyba w sosie:)
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% (120 ml)
  • 1/2 szklanki wody (ok. 120 ml)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Masło rozgrzać z odrobiną oleju, wrzucić grzyby i podsmażyć, dodać wodę i śmietankę. Zagotować, dodać czosnek szczypiorek, koperek, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Zdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podobne wpisy Sos grzybowy z koperkiemZdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Cukinia faszerowana

Zdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Łosoś z sosem porowym

Zdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Makaron z pieczarkami

Zdjęcie - Sos grzybowy z koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Żurek na serwatce

Kategorie przepisów