Siekana pasta z łososia

Siekana pasta z łososia

Zdjęcie - Siekana pasta z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Takiej pasty z łososia jeszcze nie jadłam… Można podać ją z pieczywem, tortillą, jako przekąskę na krakersach lub wyjadać bez niczego! Aby zwiększyć wartości odżywcze pasty i nadać jej wyjątkowego smaku, dolałam do niej lniany olej Kujawski tłoczony na zimno.

Każdy z olejów tłoczonych na zimno Kujawski charakteryzuje się trochę innym składem i zawartością kluczowych składników. Olej lniany jest źródłem kwasów omega-3, których zawiera przeszło 40 razy więcej niż oliwa z oliwek.

Składniki na siekaną pastę z łososia:

  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 10 g oleju Kujawskiego lnianego tłoczonego na zimno
  • 100 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 70 g ogórka zielonego (bez pestek)
  • 15 g majonezu
  • 10 g musztardy
  • świeży koperek

Zdjęcie - Siekana pasta z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie siekanej pasty z łososia:

Składniki na siekaną pastę z łososia układam na desce i siekam je, aż uzyskam gładką pastę. Gotową pastę podaję w ulubiony sposób.

Zdjęcie - Siekana pasta z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 10 min.
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów