Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna
Sezon nowalijkowy w pełni. trzeba korzystać z wiosny i lata, które obfitują w świeże, aromatyczne warzywa, zioła i nowalijki. Tym razem sałatka wiosenna, dobra na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub żeby wziąć ja na śniadanie do pracy.

Sałatka wiosenna
  • ok 20 rzodkiewek
  • dymka + szczypior
  • 3 jajka na twardo
  • 1 ogórek długi lub 4 gruntowe
  • sałata radicchio
  • sos: oliwa, sok z limonki, sól, pieprz
Zdjęcie - sałatka wiosenna - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiRzodkiewki pokropić na plasterki, ogórki obrać i pokroić na półplasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Dymkę posiekać, jajka pokroić na ósemki. Wszystko wymieszać i polać sosem.

Kategorie przepisów