Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Zdjęcie - Sałatka po żydowsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sałatka po żydowsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wiem, że nie dietetycznie, nie kolorowo, ale...W piątek znajomi nas zaprosili na kolację i obiecałam pani domu już dawno, że wrzucę tę oto sałatkę, ale sposobności ku temu nie było. W związku z tym, że cała chcę wrócić teraz to czynię;-). Alu, specjalnie dla Ciebie:-)
Zdjęcie - Sałatka po żydowsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 1 duży seler,
  • 5 większych pietruszek w korzeniu,
  • 5 średnich ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 5-7 jajek
  • majonez,
  • sól, biały pieprz,
  • przyprawa do zup w płynie Knorr lub Maggi.

Przygotowanie:

Warzywa i jajka ugotować. Cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. Po ostudzeniu pokroić resztę składników. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą, wymieszać z majonezem. Specyficzny smak nadaje przyprawa do zup i biały pieprz.

Zdjęcie - Sałatka po żydowsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sałatka po żydowsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów