Sałatka po żydowsku
Wiem, że nie dietetycznie, nie kolorowo, ale...W piątek znajomi nas zaprosili na kolację i obiecałam pani domu już dawno, że wrzucę tę oto sałatkę, ale sposobności ku temu nie było. W związku z tym, że cała chcę wrócić teraz to czynię;-). Alu, specjalnie dla Ciebie:-)
Składniki:
- 1 duży seler,
- 5 większych pietruszek w korzeniu,
- 5 średnich ziemniaków,
- 2 cebule,
- 5-7 jajek
- majonez,
- sól, biały pieprz,
- przyprawa do zup w płynie Knorr lub Maggi.
Przygotowanie:
Warzywa i jajka ugotować. Cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. Po ostudzeniu pokroić resztę składników. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą, wymieszać z majonezem. Specyficzny smak nadaje przyprawa do zup i biały pieprz.