Rozgrzewający gulasz wołowy

Rozgrzewający gulasz wołowy
Zdjęcie - Rozgrzewający gulasz wołowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rozgrzewający gulasz wołowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rozgrzewający gulasz wołowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rozgrzewający gulasz wołowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rozgrzewający gulasz wołowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g mięsa wołowego na gulasz
  • 10 g mąki pszennej
  • 10 cm kory cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g marchwi
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 50 ml oleju Kujawski 3 Ziarna
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Mięso oprószamy mąką i rumienimy partiami na dobrze rozgrzanym Kujawskim z każdej strony.


Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek oraz obie papryki. Podsmażamy.


Gdy papryka zacznie intensywnie pachnieć, dodajemy pozostałe przyprawy oprócz soli i pieprzu i podlewamy 300 ml wody. 

Dusimy pod przykryciem około 1 godziny.


Po godzinie dodajemy pomidory bez skórki oraz pokrojoną w grube plasterki marchew. W razie konieczności ponownie podlewamy gulasz wodą i kontynuujemy duszenie do momentu aż mięso będzie miękkie.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów