Roladki drobiowe

Roladki drobiowe

Po prostu: roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. Dzisiaj w towarzystwie świetnego sera, który jakiś czas temu odkryliśmy na polskim rynku - to miękki ser solankowy z mleczarni w Końskim.

Zapraszam...

Zdjęcie - ROLADKI DROBIOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Roladki drobiowe SKŁADNIKI:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 10 dkg sera solankowego
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 ząbki czosnku
  • mieszanka suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku
  • sól
Mięso opłucz, wytrzyj ręcznikiem papierowym i lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą.
Szpinak opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć szpinak. Dodaj czosnek roztarty z solą i chwilę smaż (uwaga: nie przesól zbyt mocno - ser jest słony).
Szpinak wyłóż na piersi i ułóż ser. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Zdjęcie - ROLADKI DROBIOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Roladki drobiowe Każdą roladkę posyp po wierzchu mieszanką suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku, włóż do rękawa do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni 35 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz kolejne 10 minut korzystając z termoobiegu.
Zdjęcie - ROLADKI DROBIOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Roladki drobiowe

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów