Roladki drobiowe
Po prostu: roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. Dzisiaj w towarzystwie świetnego sera, który jakiś czas temu odkryliśmy na polskim rynku - to miękki ser solankowy z mleczarni w Końskim.
Zapraszam...
Roladki drobiowe
SKŁADNIKI:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 10 dkg sera solankowego
- opakowanie świeżego szpinaku
- 2 łyżki oleju
- 2-3 ząbki czosnku
- mieszanka suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku
- sól
Szpinak opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć szpinak. Dodaj czosnek roztarty z solą i chwilę smaż (uwaga: nie przesól zbyt mocno - ser jest słony).
Szpinak wyłóż na piersi i ułóż ser. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
Roladki drobiowe Każdą roladkę posyp po wierzchu mieszanką suszonych pomidorów z dodatkiem bazylii i czosnku, włóż do rękawa do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni 35 minut, po tym czasie rozetnij rękaw i piecz kolejne 10 minut korzystając z termoobiegu.
Roladki drobiowe
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: