Ramen z mięsem i pieczarkami

Ramen z mięsem i pieczarkami
Zdjęcie - Ramen z mięsem i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 10 pieczarek
  • makaron nitki
  • 2 jajka
  • szczypior
  • marchew
  • pietruszka
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju Kujawski z rzepaku tłoczonego na zimno
  • olej Kujawski do smażenia
Przygotowanie

Mięso pokroić w dużą kostkę, cebulę posiekać i obsmażyć razem z mięsem w głębokim rondlu. Odstawić na chwilę z ognia i zalać wodą (ok. 1 litra). Obrać marchew, pietruszkę i dodać do wywaru. Gotować ok. 40 min. na małym ogniu. 


Pieczarki obsmażyć na patelni i dodać do zupy, gotować jeszcze parę minut, przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać olej rzepakowy. 


Zupę podawać posypaną szczypiorem z makaronem i jajkiem ugotowanym na twardo.

Kategorie przepisów