Puree ziemniaczane na zielono

Puree ziemniaczane na zielono

Zdjęcie - Puree ziemniaczane na zielono - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Lubicie ziemniaki? Pewnie jak większość:-) Te z dodatkiem szpinaku i fenkułu są bardzo delikatne i naprawdę pyszne. Już niedługo pokażę Wam doskonały dodatek do nich.
Zdjęcie - Puree ziemniaczane na zielono - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków,
  • 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego,
  • 1 fenkuł,
  • parmezan w kawałku,
  • 1 łyżka masła,
  • 50 ml mleka lub śmietany,
  • sól.

Przygotowanie:
Ziemniaki i fenkuł pokroić na kawałki, obgotować w słonej wodzie. Szpinak sparzyć. Odcedzić warzywa i rozgnieść tłuczkiem, dodać masło, szpinak, trochę parmezanu, mleko lub śmietanę. Wymieszać wszystko, ewentualnie doprawić solą. Na wierzchu posypać startym parmezanem.
Zdjęcie - Puree ziemniaczane na zielono - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów