Pulled pork
Od dawna przybierałam się do wypróbowania tego wolno pieczonego mięsa inaczej zwanego pulled pork...aż w końcu wyjęłam kawałek mięsa z zamrażarki i jakoś nie miałam pomysłu co z nim zrobić, więc najpierw zamarynowałam je , a potem przełożyłam do wolnowaru , ustawiłam program i tyle ...mięsko piekło się w wolnowarze bez żadnego przewracania, zaglądania ..takie mięsko można także zrobić w piekarniku.Przepis podpatrzony tutaj
- 1 kg łopatki, szynki wieprzowej
- 1 łyżeczka soli
- 3/4 łyżeczki papryki wędzonej
- 3/4 łyżeczki słodkiej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- 1/2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
UDOSTĘPNIJ TEN POST Facebook Twitter Google + Pinterest