Pudding czekoladowo-pomarańczowy

Pudding czekoladowo-pomarańczowy

Pudding,to doskonala propozycja na dlugie zimowe wieczory -rozgrzeje i posili,bo trzeba wiedziec ,ze jednym ze skladnikow jest manna .

Kaszka manna w tym przypadku pelnila przede wszystkim role zageszczacza,ktora znacznie lepiej od maki spelnila swoja role-nie tylko smakowa,ale co wazne -zdrowotna.

Ten doskonaly deser mozemy przygotowac w kilka minut,rozlac do pucharkow lub szklaneczek i juz!

Zapraszam!

 

Zdjęcie - Pudding czekoladowo-pomaranczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pudding czekoladowo-pomaranczowy

Porcja na 2 porcje

Skladniki .1 szklanka mleka

.1/2 szklanki swiezego soku z pomaranczy

.2 lyzki kaszy manny

.2 lyzki miodu lub 1 lyzka cukru

.2 lyzki ciemnego kakao

.1 lyzka rumu ( wersja dla doroslych )

Wykonanie

Wszystkie skladniki ( poza rumem ) jednoczesnie wkladamy do rondelka z grubym dnem i podgrzewamy mieszajac aby kaszka nie przywarla do dna.

Kiedy zaczyna "prykac " jest gotowa,wtedy wlewamy rum dokladnie mieszamy i przelewamy do pucharkow.

Podajemy na goraco,ale mozemy rowniez schlodzic w lodowce ( wersja na lato ),wylozyc na talerz i podac z owocami sezonowymi.

Smacznego !

 

 

 

Kategorie przepisów