Prosty biszkopt do ciast

Prosty biszkopt do ciast
Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Prosty biszkopt do ciast - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g mąki pszennej
  • 125 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 100 g cukru
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Przygotowanie

Za pomocą miksera ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i solą do osobnego naczynia. Następnie dodajemy mieszankę do ubitych jajek i mieszamy do połączenia się z resztą składników. Do masy dolewamy olej Kujawski, mieszamy.


Piekarnik nagrzewamy do 180°C.

Formę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do środka wlewamy ciasto i pieczemy przez 45 min., do tzw. suchego patyczka.


Kiedy biszkopt ostygnie, możemy przeciąć go w poprzek na trzy płaty i dołożyć ulubiony krem oraz dodatki.



Przepis pochodzi z slodki-kompromis.pl

Kategorie przepisów