Prosty barszczyk w 100% naturalny
Taki barszczyk to samo zdrowie, nie tylko dla młodej karmiące mamy:) Czysty kolor, naturalny smak i szybkie przygotowanie to naprawdę świetne połączenie. Dodatek do obiadu gotowy w dosłownie 10 minut.
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }Prosty barszczyk w 100% naturalny Składniki
- bulion - 750 ml
- sok z buraków - 750 ml, świeży, wyciśnięty z 1 kg warzyw
- jabłko - 1
- sok z cytryny - z 1/2 cytryny
- sól, pieprz - do smaku
- majeranek - 1 łyżeczka, suszony
- czosnek - 1 żąbek
Buraki umyć, wycisnąć z nich oraz z jabłka sok za pomocą sokowirówki. Sok połączyć z bulionem (mięsnym lub warzywnym) ugotowanym z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, doprawić ząbkiem czosnku oraz majerankiem. Dodać sól i pieprz do smaku. Zakwasić sokiem wyciśniętym z cytryny (dodatkowo dzięki dodatkowi cytryny barszcz nie straci swojego ślicznego koloru).