Placki ziemniaczano - cukiniowe

Placki ziemniaczano - cukiniowe

Wspomnienie z dzieciństwa - takie placki, z przeróżnymi dodatkami w okresie wakacyjnym jadaliśmy bardzo często. Jako dziecko uwielbiałam je. Podawane z kwaśnym mlekiem czy śmietaną, na obiad czy kolację...
Zdjęcie - PLACKI ZIEMNIACZANO-CUKINIOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Placki ziemniaczano-cukiniowe SKŁADNIKI:

  • 2 cukinie
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 spora cebula
  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • sól
  • olej do smażenia
Cukinie zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posól i odstaw na chwilę aby puściła wodę. Odciśnij nadmiar wody.
Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj tak jak na placki ziemniaczane.
Połącz starte ziemniaki z cukinią dodaj jajka. Wymieszaj. Stopniowo dodawaj po trochę mąki, tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Dopraw solą do smaku.
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Zdjęcie - PLACKI ZIEMNIACZANO-CUKINIOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Placki ziemniaczano-cukiniowe ZOBACZ TEŻ: Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane z cukinią i ricottą Placki z młodej cukinii Placki ziemniaczane Placki z kabaczka

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów