PASZTET Z INDYKA
W ubiegłym tygodniu robiłam pieczeń rzymską z indyka. Bardzo nam smakowała i u moich dzieci taki rodzaj dodatku do chleba na pewno wygrywa z każdą wędliną kupioną w sklepie. Nakład pracy jest tak niewielki, że patrząc na jego zalety postanowiłam robić pasztet lub pieczeń zdecydowanie częściej.
Tym razem pasztet z mięsa i wątróbki z indyka.
Pasztet z indyka - Laura SKŁADNIKI:
na dużą keksówkę
Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić.
Masę mięsną wymieszać z pozostałymi składnikami. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (można też wysmarować formę masłem i wysypać bułka tartą).
Piec w temperaturze 190 stopni około 60 minut. Wystudzić.
Tym razem pasztet z mięsa i wątróbki z indyka.
Pasztet z indyka - Laura SKŁADNIKI:
na dużą keksówkę
- 70 dkg udźca z indyka
- 70 dkg wątróbki z indyka
- 1 czerwona cebula (lub zwykła)
- 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
- 2 łyżeczki soli
- 3 jajka
- pęczek natki pietruszki
Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić.
Masę mięsną wymieszać z pozostałymi składnikami. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (można też wysmarować formę masłem i wysypać bułka tartą).
Piec w temperaturze 190 stopni około 60 minut. Wystudzić.