Pasta z pieczonych warzyw
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Przepyszna i zdrowa pasta z pieczonych warzyw. Kto raz spróbuje ciężko będzie przestać ją robić ....i jeść:)
Składniki- bakłażany - 2 szt.
- czerwona papryka - 3 szt.
- cebula - 4 szt.
- czosnek - 7-8 ząbków
- oliwa z oliwek
- suszona bazylia - 1 łyżeczka
- sól morska - do smaku
- pieprz - do smaku
Wszystkie warzywa pokroić na mniejsze kawałki, umieścić na blaszce do pieczenia, skropić oliwą i posypać suszoną bazylią. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 20 min. Jeśli czosnek za szybko się zrumieni można go wyjąć wcześniej. Ostudzone warzywa przenieść do jednego, wysokiego naczynia. Wszystko dokładnie zmiksować blenderem, dodając oliwę jeśli pasta jest za sucha oraz przyprawiając solą i pieprzem.
Smacznego:)