Pasta z pieczarek

Pasta z pieczarek
Zdjęcie - Pasta z pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 15
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Kolejną pastą do chleba będzie pasta z pieczarek. Duszone na maśle z cebulą, przyprawione ulubionymi ziołami i zmiksowane dają wspaniałe smarowidło do chleba. Czasami naprawdę  niewiele potrzeba, żeby zrobić coś pysznego. Ta pasta jest tego przykładem.

Składniki Instrukcje

Umyte pieczarki przekroić na pół. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, smażyć, aż zmięknie, następnie dodać pieczarki i majeranek.  Smażyć tak długo, aż cały woda z pieczarek wyparuje a cebula będzie miękka. Dodać masło i smażyć jeszcze aż pieczarki się zrumienią. Przełożyć pieczarki do wysokiego naczynia, dodać natkę pietruszki, szczyptę kuminu i wszystko razem zmiksować. Przyprawić do smaku sola i pieprzem i jeszcze raz wszystko wymieszać. Podawać na chleb po schłodzeniu.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pasta z pieczarek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów