Pasta z makreli z cebulką
![Pasta z makreli z cebulką](/obrazek/duze/pasta-z-makreli-z-cebulka-477740.jpeg)
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477740.jpeg)
Składniki:
- 30 ml oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
- 350 g wędzonej makreli
- 1 cebula dymka
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz do smaku
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477745.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Makrelę rozdrobnij i starannie obierz ze skóry, pozbądź się ości.
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477741.jpeg)
Krok 2
Cebulę dymkę drobno posiekaj.
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477742.jpeg)
Krok 3
Do kawałków ryby dodaj posiekaną dymkę, musztardę, olej Kujawski BIO rzepakowy tłoczony na zimno i dokładnie wymieszaj, rozdrabniając jeszcze rybę widelcem. Dopraw do smaku pieprzem i jeśli to konieczne – solą. Podawaj z pieczywem.
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477743.jpeg)
Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut
Okazja: śniadanie/lunch
Poziom trudności: łatwe
![Zdjęcie: Pasta z makreli z cebulką Zdjęcie - Pasta z makreli z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477744.jpeg)