Pasta z bryndzy
- Wynik: 5
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: -minuty
Bryndza to owczy serek, o dość charakterystycznym, mocnym smaku, który możemy dostać na Podhalu. Dla niektórych jednak specyficzny smak bryndzy jest zbyt intensywny więc, żeby go nieco osłabić, zrobiłam pastę. Ser jest dość słony więc należy ograniczyć ilość soli a ilość i rodzaj dodatków jest w zasadzie dowolny.
Składniki
- bryndza - 250 g
- miękkie masło - 1 łyżka
- jogurt grecki - 2 łyżki
- szczypiorek - 3-4 łyżki
- rzodkiewka - 2-3 szt.
- świeżo mielony pieprz - do smaku
Instrukcje
Bryndzę utrzeć z miękkim masłem, dodać jogurt wymieszać. Dodać posiekany szczypiorek i rzodkiewkę. Przyprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Schłodzić. Podawać np. z kiełkami.
Smacznego:)