Pasta jajeczno-jaglana

Pasta jajeczno-jaglana

Przygotowując niedawno te kotleciki z kaszy jaglanej pomyślałam, że chyba byłoby z tego fajne smarowidło do chleba. Upłynęło kilka dni a ta myśl nie dawała mi spokoju więc ponownie gotowałam te same składniki. Efekt całkowicie mnie zaskoczył. Pomimo, że składniki sa niemalże identyczne  jak w przypadku wcześniej wymienionych koltecików smak pasty jest zupełnie inny. Jest delikatna, kremowa i może być neutralna w smaku. Ja dodałam sporo czosnku i świeżego koperku, bo bałam się, żeby nie była mdła poza tym lubię konkretne smaki.

Zdjęcie - Pasta jajeczno-jaglana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 200 g sera białego
  • 3-4 ząbki czosku
  • świeży koperek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Do dużego naczynia włożyć kaszę, obrane jajka, ser i czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać majonez, jogurt, koperek, sól i pieprz. Wymieszać, ponownie przyprawić. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

Kategorie przepisów