Pasta do pieczywa z twarogu

Pasta do pieczywa z twarogu
Prosta pasta śniadaniowa z twarogu, czerwonej cebulki i jajek na twardo. Taka domowa pasta, wzbogaci smakowo każdą kanapkę, a przy tym jest wolna od polepszaczy i chemicznych dodatków. Składniki na pastę, można drobno posiekać i połączyć z majonezem. Ja wszytko zmiksowałam i otrzymałam pyszny krem w różowym kolorze. Kanapki z pastą, smakują w towarzystwie pomidora  

Zdjęcie - Pasta do pieczywa z twarogu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • 200 g białego twarogu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu bez konserwantów
  •  szczypta białego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki suszonej bazylii
Twaróg, jaja i cebulkę kroję na mniejsze kawałki i daję do pojemnika blendera. Wszystko miksuję na krem, dodaję majonez, bazylię i biały pieprz, ponownie wszystko mieszam. Zamiast urządzenia do rozdrabniania, można użyć maszynki do mielenia mięsa. Pastę przechowuję w zamkniętym słoiczku w lodówce. Smacznego

Zdjęcie - Pasta do pieczywa z twarogu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów