Omlet
![Omlet](/obrazek/duze/omlet-469165.jpeg)
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469169.jpeg)
Składniki:
- 15 ml oleju Kujawski 3 ziarna
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- dodatki: 2-3 plasterki szynki parmeńskiej, 1 łyżka tartego sera, szczypiorek, pomidorki koktajlowe itp.
Przygotowanie:
KROK 1
Rozkłócamy jajka i doprawiamy je solą i pieprzem.
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469163.jpeg)
KROK 2
Przygotowujemy dodatki – ścieramy ser, siekamy szczypiorek, kroimy pomidorki.
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469164.jpeg)
KROK 3
Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno olej Kujawski 3 ziarna.
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469168.jpeg)
KROK 4
Na średnio rozgrzaną patelnię wylewamy jajka. Delikatnie mieszamy na środku i podważamy brzegi, aby jajka łatwiej się ścięły. Gdy jajka są już w większości ścięte, układamy na połowie omletu dodatki i składamy go na pół. Gdy dodatki się podgrzeją, przekładamy omlet na talerz.
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469166.jpeg)
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: 15 minut
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469165.jpeg)
![Zdjęcie: Omlet Zdjęcie - Omlet - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/469167.jpeg)