Mus morelowo-pomarańczowy

Mus morelowo-pomarańczowy

Ale proste! Ale pycha! Kilka składników wkładamy do miksera i w zasadzie gotowe. Przygotowałam ten mus na deser po zwykłym obiedzie, ale na pewno zaserwuję go również na Święta. Pięknie podany, rewelacyjny w smaku mus morelowo-pomarańczowy.

Zdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Mus morelowo-pomarańczowy przepis pochodzi z Lepszy Smak składniki 4 porcje:
  • 150g suszonych moreli
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego (dla dzieci pominąć)
  • migdały do posypania
przygotowanie:

Morele, obrane pomarańcze oraz jogurt wrzucam do miksera i miksuję na gładki mus. Dolewam alkohol i mieszam łyżką.

Nakładam do dowolnych naczynek (miseczki, kieliszki, małe słoiczki) i posypuję migdałami. Schłodzić w lodówce.

Zdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Mus morelowo-pomarańczowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów