Mus morelowo-pomarańczowy
Ale proste! Ale pycha! Kilka składników wkładamy do miksera i w zasadzie gotowe. Przygotowałam ten mus na deser po zwykłym obiedzie, ale na pewno zaserwuję go również na Święta. Pięknie podany, rewelacyjny w smaku mus morelowo-pomarańczowy.
Mus morelowo-pomarańczowy przepis pochodzi z Lepszy Smak składniki 4 porcje:- 150g suszonych moreli
- 2 pomarańcze
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki likieru pomarańczowego (dla dzieci pominąć)
- migdały do posypania
Morele, obrane pomarańcze oraz jogurt wrzucam do miksera i miksuję na gładki mus. Dolewam alkohol i mieszam łyżką.
Nakładam do dowolnych naczynek (miseczki, kieliszki, małe słoiczki) i posypuję migdałami. Schłodzić w lodówce.