Mus chałwowo-kakaowy

Mus chałwowo-kakaowy
Zdjęcie - Mus chałwowo-kakaowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • ½ szklanki mleka
  • 3-4 banany
  • 3 łyżki pasty tachini
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju Kujawski z pestek dyni tłoczonego na zimno
  • garść owoców (malin, borówek amerykańskich, miechunki)
Przygotowanie

Do blendera wlać mleko, dodać kakao i dobrze zmiksować. 

Banany umyć, obrać, pokroić w kawałki, dodać do mleka z kakao. Dołożyć pastę tachini i wszystko dobrze zmiksować na gładki, aksamitny krem.


Masę przełożyć do salaterek lub szklanek. Owoce umyć, osuszyć, ułożyć na musie chałwowym.


Polać niewielką ilością oleju z pestek dyni. 

Kategorie przepisów