Muffinki marchewkowe

Muffinki marchewkowe
Zdjęcie - Muffinki marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 275 gram startej na drobnych oczkach marchewki
  • 3 jajka w temperaturze pokojowej
  • 250 gram mąki
  • 100 ml oleju rzepakowego Kujawski Pierwsze Zbiory
  • 150 gram drobnego cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 200 ml kremówki
  • 3 łyżki masy kajmakowej
  • 1 opakowanie usztywniacza do śmietanki

Przygotowanie:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dolewamy olej rzepakowy. Następnie przesiewamy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy.

Układamy w foremkach do babeczek i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni góra dół piekarniku przez 25 minut.

Kremówkę ubijamy, dodajemy usztywniacz i masę kajmakową. Chłodzimy przed udekorowaniem babeczek.

Zdjęcie - Muffinki marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów