Mini kanapki z mini wafelków

Mini kanapki z mini wafelków


„Kilka dni temu kurier dostarczył mi przesyłkę z produktami firmy KUPIEC do testowania. Jest to część mojej nagrody w konkursie „Zdrowe nie nudne”. Będę takie przesyłki otrzymywać co miesiąc przez cały rok. Część nagrody (podpłomyki i maca) zniknęła od razu. Rzutem na taśmę udało mi się zachować mini wafelki i dzięki temu mogłam przygotować z nich dziś na śniadanie mini kanapki. Wykorzystałam do ich przygotowania, oczywiście oprócz samych wafelków, chudą wędlinę, świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, mozzarellę i natkę pietruszki. Było smacznie, zdrowo i dużo błonnika. Takie kanapeczki mogą być też świetną przekąską na dziecięce przyjęcia lub dodatkiem do piwa podczas oglądania zmagań naszych olimpijczyków. Można je zrobić w wersji wytrawnej lub słodkiej. Jak kto woli”


Mini kanapki z mini wafelków (przepis własny)
Składniki:
1 opakowanie mini wafelków firmy KUPIEC
100g polędwicy sopockiej
kilka pomidorków koktajlowych
pół świeżego ogórka
1 opakowanie małych kuleczek mozzarelli
masło
natka pietruszki

Przy pomocy okrągłej foremki do ciasteczek wykroić z plastrów polędwicy okrągłe kółka o średnicy odpowiadającej wafelkom. Ogórek, pomidorki i kulki mozzarelli pokroić w plasterki. Wafelki posmarować masłem. Na każdym położyć krążek polędwicy, plasterek świeżego ogórka, pomidorka koktajlowego i mozzarelli. Udekorować natką pietruszki.

Kategorie przepisów