Mielonka na kanapki

Mielonka na kanapki

Zdjęcie - Mielonka na kanapki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Mięsko na kanapki z szynkowaru...pycha..

  • około 1,2 kg mięsa mielonego
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • 1 -2 łyżeczki żelatyny
  • około 50 ml wody

Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Przełożyć do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
Zdjęcie - Mielonka na kanapki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów