Marynowana mozzarella
Mozzarella marynowana w oleju Kujawskim z ziołami to idealny dodatek do sałatek. Kujawski z ziołami to połączenie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia z naturalnymi, aromatycznymi ziołami. Oleje z ziołami są wygodną alternatywą przyprawiania dań – aromatyczny olej potrafi podkręcić smak klasycznego dania!
Składniki na marynowaną mozzarellę:
- 1 opakowanie mini mozzarelli
- 100-150 ml oleju Kujawskiego z ziołami “Czosnek, bazylia”
- 3 suszone pomidory
Jak zamarynować mozzarellę?
Mini mozzarelle odsączamy z zalewy.
Suszone pomidory siekamy. Wkładamy do słoika razem z mozzarellą, zalewamy olejem Kujawskim z ziołami.
Odstawiamy do lodówki na 2 dni do zamarynowania i zajadamy.
Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 2 dni
Stopień trudności: prosty przepis