Makaron ze smażoną cukinią
Pisałam już nieraz i zapewne wiecie, że uwielbiam cukinię.
W postaci sałatek, zup, zapiekanek, a nawet ciast!
W trakcie upałów dodaję ją do makaronów i dziś właśnie taki przepis dla Was przygotowałam!
Danie łatwe, szybkie i pyszne!
Idealne na lekki obiad albo kolację na ciepło.
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* cukinia zielona – 1 szt
* cukinia żółta – 1 szt
* iała cebula – 1 szt
* czosnek – 2 ząbki
* makaron świderki – ok. 300 g
* oliwa z oliwek
* sól, pieprz, estragon, cząber – do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek – przesmażamy.
Wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię ( jeśli jest młoda, z delikatną skórką to nie musimy obierać ) , smażymy kilka minut cały czas mieszając.
Doprawiamy do smaku, dodajemy makaron, podgrzewamy i zajadamy.
Smacznego!