Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami
Składniki:
  • 30 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 25 dag szynki pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • 2/3 szklanki wody
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżeczka świeżej ewentualnie suszonej zielonej pietruszki
  • 400g makaronu rurki
  • sól, pieprz
Cebulę i szynkę podsmażyć, dodać pieczarki, gałkę muszkatołową, pietruszkę i dusić 5 min ,po czym dodać wodę i śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Makaron chwilę podgotować (aż zacznie mięknąć), odcedzić i dodać do sosu. Podgrzewać chwilę, żeby makaron wchłonął trochę sosu.

Zdjęcie - Makaron z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Makaron z pieczarkamiZdjęcie - Makaron z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Makaron z serem i sałatka wiosenna po mojemu

Zdjęcie - Makaron z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Veggie yakisoba (czyli smażony makaron z warzywami)

Zdjęcie - Makaron z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sałatka z zupek chińskich

Zdjęcie - Makaron z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Uszka z pieczarkami i grzybami

Kategorie przepisów