„Makaron” z cukinii

„Makaron” z cukinii

Zdjęcie - „Makaron” z cukinii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 19
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 4 minuty

 

Co prawda cukinię można kupić cały rok ale teraz smakuje najlepiej. Ponieważ w tym roku mam jej bardzo dużo kilka razy w tygodniu jemy cukinię w różnej postaci. Dzisiaj proponuję pyszną czosnkowo-maślaną jarzynkę. Takie  danie można podać do mięsa. Cukinię pokroiłam w bardzo cienkie paseczki przypominające makaron nitki lub spaghetti. Smakuje nieco inaczej niż w plasterkach.

Składniki

Instrukcje

Cukinię umyć, odkroić końcówki, przekroić wzdłuż na kilka części. Każdą część pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę przesmażyć. Dodać paski cukinii oraz tymianek i dusić 3-4 min. Cukinia powinna być miękka ale wciąż jędrna. Pod koniec przyprawić do smaku solą, ew. pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - „Makaron” z cukinii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów