Lody cappuccino
Lody są pyszne nie tylko latem.
Więc na odczarowywanie jesieni porcyjka lodów do popołudniowej kawy.
Delikatny smak cappuccino - idealne...
Lody cappuccino
SKŁADNIKI:
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 jajka
- 7,5 dkg drobnego cukru
- 3 łyżki cappuccino w proszku
Żółtka utrzeć na kogel mogel z 4 łyżkami cukru, pod koniec dodać cappuccino i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce pozostały cukier i jeszcze chwilę ubijać - piana powinna być lśniąca.
Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
Masę schłodzić w maszynie do lodów - postępować zgodnie z zaleceniem producenta. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: