Kremowa pasta z łososiem

Kremowa pasta z łososiem

Zdjęcie - Kremowa pasta z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis na pyszną pastę z łososiem. Kremowa pasta z łososiem to pyszna i elegancka propozycja na kanapki lub przekąski. Wykorzystując wędzonego łososia, jajka na twardo oraz kremowy serek naturalny, uzyskujemy delikatną, a zarazem wyrazistą pastę. Dodatek świeżego koperku i oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno z lnu nadaje jej wyjątkowego aromatu i bogatego smaku. Sól i pieprz doskonale uzupełniają całość, tworząc harmonijną kompozycję.

Składniki na kremową pastę z łososiem:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 250 g serka kremowego naturalnego
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno LEN
  • sól i pieprz do smaku

 

Zdjęcie - Kremowa pasta z łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak zrobić kremową pastę z łososiem:

Wszystkie składniki umieszczam w blenderze – jajka, łososia, serek, olej Kujawski lniany i świeży koper – blenduję na gładką masę. Następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Pastę podaję na bagietkach lub wykorzystuję do tortilli.

 

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów