Kotlety z kaszy gryczanej

Początkowo kasza gryczana z cebulką i serem feta, miała być wykorzystana jako farsz do pierogów. Jednak w połowie akcji pierogowo – gryczanej, opuścił mnie twórczy poryw…. i z farszu zrobiłam kotlety Jest prościej, bardziej dietetycznie i chyba smaczniej. Kaszę gotuję wcześniej na sypko, do przestudzonej dodaję przesmażoną cebulkę, ser i zioła. Kotlety krótko smażę i od razu podaję z surówką. Bardzo polecam, tak podana kasza gryczana, jest o wiele bardziej atrakcyjna, niż ta gotowana
- szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 180 g bałkańskiego serka sałatkowego typu feta ( u mnie Turek )
- duża cebulka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka suszonej bazylii
- płatki owsiane lub jaglane do panierki ( mogą być mielone )
- olej do smażenia