Kotlety rybne

Kotlety rybne
Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotlety rybne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g mielonego mięsa z białej ryby (np. dorsza)
  • 30 g bułki tartej wymieszanej z 50 ml wody
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 opakowanie serka kremowego (75 g )
  • 1 łyżka oleju Kujawski z cytryną i bazylią
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • olej Kujawski z cytryną i bazylią do smażenia
Przygotowanie

Zmielone mięso ryby przełożyć do miski. Dodać serek, olej, natkę, sól i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. Następnie dodać bułkę tartą wymieszaną z wodą i wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać na (w miarę jednolitą) masę odchodzącą od miski.


Formować płaskie, okrągłe kotlety. Obtoczyć w dodatkowej bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor (po ok. 3 minuty na każdą stronę).


Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.



Przepis pochodzi z pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów