Koktajl z mango i szpinaku
Kolejny pyszny koktajl, który miałam ostatnio okazję przygotować był intensywnie zielony. Jest to kolor, który może zachęcić dorosłych, jednak dzieci niezbyt ufnie podchodzą do takich eksperymentów. Ten koktajl bardzo mi smakował. Połączenie mango i świeżego szpinaku oraz aksamitny smak maślanki i delikatna słodycz miodu sprawiają, że jest to jeden z lepszych koktajli jakie piłam. Bardzo polecam taką zieloną dawkę witamin.
Składniki na 2 porcje:
- 300 ml maślanki
- 100 ml mleka
- 1 dojrzałe mango
- 2 garści liści szpinaku
- miód do smaku
Do wysokiego naczynia wlać maślankę i mleko, dodać pokrojone mango oraz szpinak. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Dosłodzić miodem. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dolać mleka.
Na zdrowie:)