Koktajl owocowo-szpinakowy
W Dniu Świętego Patryka Pinkcake po raz kolejny rozpoczyna swoją zieloną akcję. Oczywiście nie mogłabym się nie przyłączyć ;)
Tym razem przygotowałam soczyście zielony koktajl z owoców i szpinaku. Bardzo zdrowy i sycący. Szpinak jest w nim lekko wyczuwalny i smak jest, jak to określiła moja siostra „dziwny ale smaczny” ;) Tych, co nie przepadają za szpinakiem, ten przepis raczej nie przekona, ale mnie to nie dotyczy – uwielbiam szpinak :)
Przepis znalazłam tutaj.
KOKTAJL OWOCOWO-SZPINAKOWY
(na 2 porcje)
garść liści młodego szpinaku lub ¼ opakowania mrożonego,
1 banan,
2 małe pomarańcze (dałam 1 dużą),
1 szklanka jogurtu,
1 łyżka miodu
Szpinak oczyścić (mrożony rozmrozić), owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki i zmiksować.
Tym razem przygotowałam soczyście zielony koktajl z owoców i szpinaku. Bardzo zdrowy i sycący. Szpinak jest w nim lekko wyczuwalny i smak jest, jak to określiła moja siostra „dziwny ale smaczny” ;) Tych, co nie przepadają za szpinakiem, ten przepis raczej nie przekona, ale mnie to nie dotyczy – uwielbiam szpinak :)
Przepis znalazłam tutaj.
KOKTAJL OWOCOWO-SZPINAKOWY
(na 2 porcje)
garść liści młodego szpinaku lub ¼ opakowania mrożonego,
1 banan,
2 małe pomarańcze (dałam 1 dużą),
1 szklanka jogurtu,
1 łyżka miodu
Szpinak oczyścić (mrożony rozmrozić), owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki i zmiksować.